6.11.06

El PP de Mislata i la participació ciutadana

Fa més d'un any que preguntárem en el ple al Senyor Alcalde Manuel Corredera per que no es nomenava al defensor del ciutadà, després que Morales defenestrara a l'anterior fa ja més de quatre anys. Fins a hui l'única resposta rebuda és el silenci. Segons la reglamentació municipal de Mislata, aquest defensor del ciutadà inexistent seria l'encarregat d'elevar la meua protesta per la falta de resposta de l'alcalde. Però ja savem que allò que es veu, s’apren i els populars no ho furten que ho hereten. Si no hi ha defensor, ningú li llegix la cartilla ni li pot treure els colors al govern municipal.

Un altre exemple, durant anys hem preguntat per la fàbrica de paper Payá. Preguntem sobre si és perillosa, sobre si complix les mesures d'evacuació, sobre que emmagatzema i en quines quantitats, sobre el que aboca a la sèquia de Mislata, sobre la caldera situada a 20 metres d'habitatges, i sobre l'impacte del soroll sobre els alumnes dels col·legi Jaume I i Amadeo Tortajada. A tot això la callada com resposta.

Si no responen a les preguntes, no ensenyen els informes, no posen a la disposició dels veïns la informació que la llei diu pública, no permeten opinions diferents a les seues en els mitjans de comunicació municipals i no habiliten mig algun perquè els ciutadans puguin queixar-se, jo em pregunte: On estarà la participació ciutadana de la qual presumien en el seu programa electoral ?

Segurament confonen la participació ciutadana amb el culte a l'entrepà que han copiat també de pretèrites etapes. La participació ciutadana de Mislata consisteix a acudir a la fira d'associacions a veure com el primer edil es juga el coll exhibint-se en el centre cultural (sens dubte el més arriscat de la legislatura, exceptuant clar està, els cubatas amb el senyor Roberto) Consisteix potser en anar a veure vestir-se de moro als regidors i a uns quants triats per a passar pels carrers de Mislata fent més l'indi que el Musulmà.

Consisteix que donya Encarna Porta repartisca el pressupost de tots en festes que solament li agraden a ella i a quatre cavallers de la seua cinquena.

Consisteix a organitzar un acte el nou d'octubre de caràcter més faller que nacional on sona l'himne de l'exposició i ningú té gens que dir. Sens dubte l'èxit de la “participació ciutadana” depèn de la quantitat i qualitat del Cátering.